Wencke Mühleisen

Wencke Fugelli Mühleisen (født 19. oktober 1953) er norsk skribent, kjønns- og medieforsker. Hun er førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger (tidligere Høgskulen i Stavanger).

Mühleisen er dr. art. i medier og kommunikasjon og var fra 2003 til begynnelsen av 2008 forsker (post doc.) ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo. Hennes interesseområder er feministisk teori, queer teori, feministisk medieteori og analyse, og forståelser av kjønn og seksualitet i film, fjernsyn, populærkultur og samtidskunst.

Fra 1978 til 1989 var hun aktiv som performance-kunstner. Hun behandlet temaer som kjønn, kropp, seksualitet, feminisme og politikk. Avisen Blikk beskriver henne som landskjent som «råtøff performanceartist som sjokkerte ved å kle seg naken på scenen, male musa si rød og illudere samleier».

Hun bodde mellom 1976 og 1985 i Friedrichshof-kollektivet, et radikalt kunstnerkollektiv i Østerrike som eksisterte fra 1970 til 1989 og bl.a. praktiserte felles eiendom, åpne parforhold, felles ansvar for barneoppdragelse, skole og egen kursvirksomhet, og som fikk kritikk for å være autoritært.

 

March 23, 2012
Written by Åpent forum

Posted in Wencke Mühleisen